Många hinder att surfa utomlands

Skapad av Maggan Karlin

Nyligen var jag i Vietnam. Jag hade sett fram emot att lägga ut ett foto varje dag för att hålla de närmaste informerade. Det tog inte lång tid efter det att jag lagt ut första fotot, förrän meddelandet kom från 3 att jag nått surftaket. Ville jag ha extra utrymme skulle jag skicka ett sms och be om mer. Jag gjorde så. Under sms:t jag skickade stod det dock att det inte hade levererats. Jag trodde att det hade med månadskostnaden att göra, så jag väntade tills det blev ny månad.

Den 1 mars var jag snabb med att ansluta mig till hotellets wifi och sedan göra samma procedur som förra gången. Samma sms som förra gången dök upp i mobilen om att mitt surf-tak nått 80 % och att jag skulle skicka ett sms om jag ville ha mer utrymme. Återigen gick det inte att leverera sms:t. Till saken hör att jag t.o.m hade kontrollerat med personalen i hotellets reception att mobilen var ansluten till wi-fin. Så var tydligen inte fallet enligt 3 som jag nu talat med. Enligt dem hade jag missat wi-fin. Nu är i alla fall mobildatan spärrad. Då går det inte att surfa utanför wi-fi-möjligheten. Det känns tryggt. Jag är trots allt tacksam att detta meddelande kom på min mobil. Tänk vad det kunde ha kostat om jag fortsatt.

I nästa vecka åker jag till Cypern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*